Loading...

Check-in

Check-in balies 2 uur vóór vertrek open

Wij adviseren je tenminste twee uur vóór de geldende vertrektijd op het vliegveld aanwezig te zijn. Verder is het handig de check-in procedures van de maatschappij waarmee je vliegt goed na te lezen. Ze kunnen namelijk per maatschappij verschillen. Daarvoor kun je ook terecht bij het reisbureau waar je hebt geboekt.

Op tijd inchecken is belangrijk. Zijn de check-in balies gesloten, dan ontvang je geen boarding pass meer. Met als gevolg dat je je vlucht mist en dat is uiteraard heel vervelend. 

Luchtvaartmaatschappijen bekijken

 

Heb je nog vragen? Bij de informatiebalie helpen we je graag verder.

Bij aankomst op het vliegveld ga je naar de incheckbalie van de maatschappij waarmee je vliegt. Welke rij voor jou is bedoeld, zie je aan de borden boven de incheckbalies. Heb je thuis ingecheckt en alleen handbagage bij je, dan kun je meteen door naar de vertrekhal.

 

Vergeet je ticket en geldig identiteitsbewijs niet bij de Check-in!

Bij het inchecken vragen we naar je ticket en een geldig identiteitsbewijs. Afhankelijk van je bestemming is dat een paspoort of een identiteitskaart.

 

Baggage

Bij het inchecken krijg je een label met streepjescode aan je koffer, zodat het op de juiste bestemming aankomt.

Is je koffer op verboden voorwerpen gescand, dan wordt het in het ruim van het vliegtuig geladen. Ook controleren we of je handbagage niet te zwaar of te groot is. Verder mogen er geen vloeistoffen in zitten. Meer informatie over baggage

 

Bijna aan boord….

De boardingpass die je bij het inchecken ontvangt, heb je nodig bij het aan boord gaan. Er staat ook je stoelnummer op. Bij sommige maatschappijen mag je zelf bepalen waar je gaat zitten.

Er zijn verschillende doorgangen naar de vertrekhal. Let goed op welke doorgang voor jou is bedoeld. Zo voorkom dat je wordt teruggestuurd en achteraan moet aansluiten.

Nadat beveiligingspersoneel je boardingpass heeft gecontroleerd, loop je door een detector om te kijken of je metalen of gevaarlijke voorwerpen bij je hebt. Datzelfde doen we met je handbagage. In de vertrekhal kun je nog even winkelen of iets eten of drinken.

We roepen om wanneer we het boarden van een vlucht begint. De recente vertrektijd van jouw vlucht staat bovendien op een van de informatieschermen.

Vlieg je naar een niet-Schengenland, dan controleren we je paspoort nog één keer voordat je aan boord gaat.